Reizen met een NS dagkaart

Het is heerlijk om met een NS dagkaart te reizen. Kris kras door Nederland zonder beperkingen, behalve in mijn geval de reisuren. Ik had een NS dagkaart met korting gekocht, waarmee het enkel is toegestaan om in de daluren te reizen. Geen probleem natuurlijk, want dan blijf ik gewoon wat langer weg en reizen in de spits is sowieso geen pretje.

Omdat ik het reizen met een NS dagkaart zo positief ervaar wil ik jullie graag meenemen in het proces van bestellen tot aan reizen. Zo kan iedereen gebruik maken van de NS dagkaart die regelmatig in de aanbieding is bij partijen als Albert Heijn, Blokker, ActieVanDeDag, VakantieVeilingen, maar ook de NS zelf.

NS dagkaart kopen

Super handig om te hebben, maar waar kan je een NS dagkaart kopen? Dit gebeurd bijna altijd online. Bekijk het overzicht van treinkaartjes en maak je keuze. Naast de NS dagkaart zijn reisproducten als de enkele reis of dagretour ook tegen een gereduceerde prijs te bestellen.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een NS dagkaart te kopen ga je naar het bestelproces. Hier maak je een keuze tussen het aantal vervoersbewijzen en voer je persoonlijke en contactgegevens in. Deze gegevens worden puur gebruikt voor het aankoopproces en staan niet direct vermeld op jouw reisproduct.

Om de aankoop te voltooien rond je het proces af met een betaling. Pas na de betaling worden tickets toegestuurd. Betalen kan vaak met Mastercard, creditcard of iDeal.

Code voor NS dagkaart

Eenmaal betaalt wordt de code voor de NS dagkaart per e-mail toegezonden. Bij aankoop aan een kassa krijgt u de codes op een kassabon. Deze codes kan je online verzilveren. De link hiervoor wordt altijd in dezelfde mail als de codes toegevoegd.

Bij het verzilveren van een code voert u de reizigersgegevens en gewenste reisdatum in. Vervolgens rond je het activeringsproces af en ontvang je per e-mail de NS dagkaart.

NS dagkaart op e-ticket

De NS dagkaart wordt op e-ticket aangeleverd. Deze is mobiel te downloaden, maar kan ook gewoon uitgeprint worden meegebracht op reis. Op het NS dagkaart e-ticket staat een QR-code vermeld. Deze vierkante code is uniek en wordt gelezen door barcodescanner op OV poortjes. Houdt deze unieke code voor de barcodescanner, waarna je incheckt. De procedure voor het uitchecken gaat hetzelfde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.