Met de trein naar België

Is het weer tijd voor een dagje winkelen, een stedentrip of vakantie? Reis met de trein naar België! Met een minimale reistijd wordt je vanaf verschillende stations in Nederland met een directe verbinding naar het centrum van de bestemming gebracht. Voordeel is dat het uitje direct van start gaat.

Treinreizen is vrijheid! Daarbij is er geen ander vervoersmiddel dat kan tippen aan de internationale trein naar België. Zowel op reistijd, prijs, duurzaamheid en reisgemak is de trein ongeëvenaard.

InterCity Brussel naar België

Een zeer populaire treinverbinding is de InterCity Brussel naar België. In 2020 vertrekt de trein 16 keer per dag vanuit Nederland, waarvan 12 vanaf Amsterdam en 4 vanaf Den Haag HS. De InterCity Brussel vanaf Amsterdam CS rijdt via Schiphol, Rotterdam en Breda naar verschillende bestemmingen in België. Vanaf Den Haag HS rijdt de IC Brussel naar Breda, waarna deze samenvoegt met dezelfde route.

Kaartjes zijn in 2020 verkrijgbaar vanaf 9 euro voor reizen vanaf station Breda en zijn tot een week voor vertrek tegen het voordeligste tarief te koop. Daarna verdubbelt de prijs van een ticket. Je koopt treintickets via NS International, Goedkoop-treinkaartje.nl, TheTrainLine, Deutsche Bahn, B-Europe, Treinkaartjes-actie.nl of Omio.

Reistijd Antwerpen

 • Amsterdam – Antwerpen 1.51 uur
 • Schiphol – Antwerpen 1.44 uur
 • Rotterdam – Antwerpen 1.02 uur
 • Utrecht – Antwerpen 1.58 uur
 • Den Haag HS – Antwerpen 1.36 uur
 • Breda – Antwerpen 0.33 uur

Reistijd Brussel

 • Amsterdam – Brussel 2.47 uur
 • Schiphol – Brussel 2.33 uur
 • Rotterdam – Brussel 1.47 uur
 • Utrecht – Brussel 2.40 uur
 • Breda – Brussel 1.30 uur

Thalys naar België

In 2020 vertrekken er elke dag 14 treinen van Thalys. Treinkaartjes worden 4 maanden voor vertrek aangeboden tegen het laagste tarief. De trein vertrekt vanaf Amsterdam CS en rijdt via Schiphol en Rotterdam door naar Antwerpen en Brussel. Zeker de Thalys is een toonvoorbeeld van een ongeëvenaard vervoersmiddel. De prijs, reistijd, duurzaamheid en het comfort zijn optimaal. Daarnaast is er geen inchecktijd en mag je 1 stuk handbagage en 2 grote stukken bagage meenemen aan boord 85x85x85. Tevens is er catering en WiFi aan boord.

Reistijd Thalys naar Brussel

 • Thalys Amsterdam – Brussel met een reistijd van 1.53 uur
 • Thalys Schiphol – Brussel met een reistijd van 1.34 uur
 • Thalys Rotterdam – Brussel met een reistijd van 1.10 uur

Van toepassing op dienstregeling van 2020

Eurostar naar België

Sinds 2018 rijdt de Eurostar vanaf Amsterdam CS naar Londen. Hiervoor maakt de trein een tussenstop op station Brussel-Zuid (Midi). Niet alleen om reizigers af te zetten, maar het station wordt tevens gebruikt als grenscontrole voor het Verenigd Koninkrijk. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 27 euro en de reistijd met een directe verbinding vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam is minimaal. Vanaf 2021 zal de Eurostar vertrekken vanaf station Amsterdam-Zuid om de drukste op Amsterdam CS te verspreiden over andere stations in Amsterdam.

 • Eurostar Amsterdam – Brussel met een reistijd van 1.50 uur
 • Eurostar Schiphol – Brussel met een reistijd van 1.42 uur
 • Eurostar Rotterdam – Brussel met een reistijd van 1.08 uur

Van toepassing op dienstregeling van 2020

Stoptrein naar België

Een trein waar je veel minden van hoort is de stoptrein naar België. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks om het uur twee stoptreinen. Vanuit Roosendaal naar Antwerpen en Maastricht naar Luik. Het gaat om deze pagina.

Roosendaal – Antwerpen (spoorlijn 12)

De trein op spoorlijn 12 wordt in de dienstregeling aangeduid met IR of R en verbindt Roosendaal met Antwerpen. De trein rijdt eenmaal per uur en heeft 10 tussenstops. De tussenstops zijn Essen, Wildert, Kalmthout, Kijkuit, Heide, Kapellenbos, Kapellen, Heikestraat, Sint-Mariaburg en Ekeren. In Antwerpen stopt de trein op station Noorderdokken, Luchtbal, Dam, Borgerhout, Antwerpen-Oost en Antwerpen Centraal.

Maastricht – Luik (spoorlijn 40)

De internationale trein van Maastricht naar Luik is een stoptrein met 5 tussenstops. De stoptrein maakt een tussenstop op station Randwyck, Eijsden, Wezet en Bressoux, waarna de trein naar Luik rijdt. Vanaf Luik rijdt de trein zelfs nog door tot Hasselt. In het weekend rijdt de trein niet op het stuk tussen Luik en Hasselt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.